Nadelen

Kostprijs voor ontmossen

Een dak ontmossen vraagt stielmannen en materiaal. Dat is een kleine investering. Een kost die je echter snel vergeet als je vergelijkt met de kosten bij waterschade. Is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je ook van de verlaagde btw van 6%.

Vreemden op uw dak

Houd er rekening mee dat er enkele uren of dagen vakmannen op uw dak rondlopen. Als je dit goed inplant vormt dit geen probleem. Wij werken met een strikte planning en houden u steeds op de hoogte.

Vuiligheid op het terras

Als we het mos en de algen van uw dak spuiten, dan vliegt er natuurlijk wel wat mos in het rond. Maar geen probleem: we ruimen op en poetsen als het dak ontmost is.

Scheurtjes in het dak

Soms ontdekken we kleine scheurtjes in het dak die verscholen zaten onder het mos. Die kunnen dan best hersteld worden. Dat vraagt wat extra werk, maar beter dan het dak verder kapot laten gaan.

Geef waterschade geen kans!

Het dak beschermt uw huis tegen alle weersomstandigheden. Wind, regen, zon en hagel krijgen geen kans. Maar wat als het dak zelf wordt aangetast? Wat beschermt dan uw huis?

 

Mos op het dak?

Wind blaast stof tot tussen de voegen van de dakbedekking. Dit stof houdt vocht vast en vormt zo een ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Het mos en de algen groeien en houden op hun beurt weer stof en water vast, zodat ze steeds verder groeien.