Voordelen

Verzorgde uitstraling

Een goed onderhouden dak geeft uw huis een verzorgde uitstraling. Groendaken zijn enkel mooi als ze daarvoor ontworpen zijn!

Vermijd waterschade

Mos houdt water vast op het dak, wat kan dat leiden tot scheurtjes en barsten. Deze zuigen water naar binnen en zorgen voor waterschade.

Lager energiegebruik

Water dat door scheurtjes door het dak dringt, zorgt voor wakke isolatie. De thermische schil verliest zo haar isolerende kracht.

Proper water in de regenput

De waterput vangt het hemelwater op. Als water mos en algen meeneemt, krijg je vuil water dat bruine kringen achterlaat.

Geen vuil terras na regenbui

Geen zin om na elke stortbui op het dak de vieze troep van uw terras te schuren? Laat nu uw dak ontmossen en vermijd dit werk.

Specialist mos verwijderen

Care2Cover ontmost uw dak met de grootste nauwkeurigheid en zorg. Zo nodig voeren we ook kleine herstellingen uit en maken we uw goten schoon.

Mos op het dak?

Wind blaast stof tot tussen de voegen van de dakbedekking. Dit stof houdt vocht vast en vormt zo een ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Het mos en de algen groeien en houden op hun beurt weer stof en water vast, zodat ze steeds verder groeien.

Waarom uw dak ontmossen?

  • Vermijd scheurtjes en barsten in uw dak.
  • Geen verstopte afvoerpijpen.
  • Voorkom binnensijpelend water.
  • Verleng de levensduur van uw dak.
  • Geef uw huis een verzorgde uitstraling.
  • Vermijd hoger energieverbruik door aangetaste isolatie.
  • Geen vuil terras na elke regenbui.
  • Proper regenwater in de waterput.

Een vieze groene laag mos geeft uw huis niet enkel een slordig uitzicht, ze tast ook het dak aan, met alle gevaren van dien. Mos en algen op het dak zijn de grootste oorzaak van insijpeling van water. De begroeiing maakt de dakbedekking poreus.

Bij vriesweer zet het vocht in het mos uit, wat kan zorgen voor scheurtjes en barsten in het dak (dakpannen, leien, golfplaten, …). De kleine scheurtjes worden langzaam groter en zuigen water naar binnen, zodat ook de rest van het huis wordt aangetast.

 

 

 

Specialist mos verwijderen

Zelf verwijderen met bleekwater is gevaarlijk en slecht voor het milieu. De vakmannen van Care2Cover zijn gespecialiseerd in het verwijderen van mos op daken. Met moderne apparatuur ontmossen we uw dak met de grootste nauwkeurigheid en zorg. We werken snel en efficiënt alle vervuiling weg, zonder schade aan uw dak. Waar nodig voeren we ook kleine herstellingen uit aan uw dak of doen we de grote schoonmaak van uw goten.

Is alle mos zorgvuldig verwijderd en het dak grondig gereinigd? Dan behandelen we uw dak met een biologisch verantwoorde coating, zodat mos en algen geen kans meer krijgen.

Hoeveel kost ontmossen van daken?

Het is moeilijk om hier een vast getal op te plakken. Een aantal factoren speelt een rol in de kostprijs van ontmossen: toegankelijkheid, type dak, grootte, vervuiling, waterafvoeren, soort dakgoot en helling van het dak.

Benieuwd hoe snel uw dak weer straalt? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. We komen ter plaatse kijken en op basis van uw specifieke situatie geven we u een duidelijk prijsvoorstel voor de ontmossing van uw dak. Snel, zorgzaam en door goed opgeleide stielmannen met aangepast materiaal.